Tuesday, 21 May 2013

aku dan diriku

bila diingatkan balik semua bende salah yang penah aku buat, untungnye lah sebab masih lagi diberi kesempatan untuk berfikir panjang sebelum nak buat balik salah tu walaupun aku bukanlah baik sangat....kadang2 update status kat facebook pun memang lari gile dengan diri aku ni....Islamic quote bagai...tanggungjawab suami isteri la...suruh orang laen buat baik, jangan buat jahat...suruh jage mulut...tapi semua bende tu ade sebab untuk aku update...kadang terkesan juga kat aku kalo anything happen kat kawan2, kawan rapat, ngan keluarga sendiri...bukan nak nganjeng ape yg dorang dah buat, cume taknak orang laen buat bende yang same...tu je...

aku nak orang lain jadi lebih baik daripada diri aku sendiri...sape yang tak suka bende baik kan...adakalanya tersenyum sendiri kenapa la aku buat jahat kat orang dulu....masing2 punya cerita dengan jalan cerita yang bersimpang-simpang...ade cerite yang boleh aku citekan, ade bende yang tak boleh cite....kadang banyak sangat aku pikirkan balik bende2 lepas....sampai sakit ati mengingat balik...adoii..aku cube untuk tak nak mengingat balik bende2 lepas...tapi kadang menerpa balik kat kepale otak ni....tapi kadang tepikir jahat sangat ke aku ni? sampaikan kawan2 mase study dulu pun macam menjauh jer....ke aku yang menyisihkan diri dari dorang...dorang tau ke ape yang penah aku buat?

mase nak masuk tidur la kepale otak ni teringat kat kawan2 yang penah ade....teringat kat dorang....pastu tertanye dalam hati, dorang ingat kat aku ker?bukan nak tau lebih2 pun...taknaknye aku nak tau ko keje mane, gaji bape,...kalo boleh aku taknak menyebok pasal orang...sebabnye dah tekena diri sendiri sebab telebih sudah pasal orang lain.....hahahha....teringat pulak encik Yusof Zaki kite bercerite balik lepas jumpe Puan Hawa...Puan Hawa tanya kenape aku tak join borak2...bukan taknak join, aku ni yang tak pandai nak borak sangat dengan dorang tu....tapi masih ade lagi kawan2 yang sudi ber hai2 dengan kadar sederhane...tanye bende yang elok2...macam dorang hati2 je nak tanye ape2 yang aku buat sekarang....aku ni besangke buruk banyak sangat r....teman bergumbira belambak2 mase dulu2....bile kite ni tersalah masuk simpang mati, ramai pulak yang lari buat tak tau....sampaikan hai pun tak bersambut....takpelah....moge korang gembire yer...aku tak penah lupa pun bende yang penah kite share dulu2....

bile dengar lagu fauziah latif tajuknye 'coretan rindu buat teman' dengan 'terima kasih teman', merah dah mate...teringat kat sape2 yang penah ade dulu...kepade yang penah ade dulu sampai sekarang, time kasih banyak2...nak cari untuk mase susah mase senang, susah sangat...tak penah aku cite bende2 ni....many thanks kat Encik Yusof Zaki Yaacob...tak lupe jugak kat Encik Noorhisham Daruri...rajin kol....tanye itu ini...kalau ade salah silap aku dulu, mintak maaf banyak2 yer...semoge aku lebih tenang yer lepas luahkan bende ni....


1 comment:

  1. "the best thing in life hppn when we were not prepared to have them, n when we totaly prepared to do so..they were sended away..it wasnt the worse part in life..take it as a test.." bad thing hppn, n some will stay forever..ppl only see wat u r outside, but god knows everything.. to me, u r such a great frnd, n it was a big lost if we were not frnd even for a day..=) tnx..

    ReplyDelete